25 Ekim 2018 Perşembe

öylesine

ikinci sigarada başım dönmeye başlar benim ve sadece bildiğim şarkılarla eğlenmeyi severim. pandalara olan sevgim başkadır ve yavru kedilerin hepsini evime getirmek isterim. moru severim ama gözüm hep yeşildedir. keyfim yerindeyse, muhabette orta sahayı kesip alabilirim -ki bu huyum babama benzer- ama keyfim yoksa kadim dostlarımın bile telefonunu açmam.
rakı sofrası insanı gibi görünürüm ama iyi şarabı, en güzel rakıya bile tercih ederim. rakıdan çok muhabbetini ve mezelerini severim, o yüzden çok rakı piç etmişliğim vardır.
gönlümde yatan hep hikayedir ama bir romanla günlerce dans etmişliğim çoktur. en uzak durduğum; kişisel gelişim adı altındaki zır zop öğütlerdir.
ne çay ne kahve, canım hep kakaolu süt ister. ciğer, tavuk suyu çorba ve işkembeyi ağzıma sürmem. biber dolması, fasulye ve makarnaya midem hep açtır. tatlıyı çok severim ama çikolatanın yeri ayrıdır.
sağlıkta yanında olamadığımın, hastalığında mutlaka yanındayımdır. sevilmemiş çocuk görünce, hep canım yanar. çok üzülünce ve istemediğim bir şey yapınca mutlaka yataklara düşerim.
ağır alerjim ve evdeki kediler yüzünden nicedir bölünmemiş uykum yoktur. kafamda sorular, dertler, hüzünler ile yatağa girersem mutlaka sabahı eder, güneş doğarken bitkin düşüp uyuyakalırım.
sabahları duştan sonra koltukta, bornozla, öylece oturmayı ve kısa dizilere bakmayı severim.
eğlenip, güldüğüm tatil çoktur ama kaş tatillerim başkadır.
delice muhabbet ettiğim çoktur ama kızlarla, benim evde, kafam bir milyonken, canlandırmalı yaptığım o günkü muhabbet başkadır.
mevsimlerden baharı, aylardan mayısı severim. sporu sevmem ama yapanları çok kıskanırım. hele şarkı söyleyebilene hayranlığım çok büyüktür.
babamın şarkısı 'kimseye etmem şikayet', benimki 'gündüzüm seninle'dir. sinemayı çok severim ama tiyatro başkadır. sahnede sert ve köşeli oyun izlemeyi severim. tiyatro ve kitap sevgim, ev dekorasyon şeklim hep annemden mirastır. evimin duvarları hep doludur ve hepsinin hikayesi vardır.
ilaç içmek yerine babaanne yöntemlerini tercih ederim. ve uçucu yağlardan ne varsa, yüzüme ve saçıma sürerim.
ne karadeniz ne doğu, kalbim hep ege'dedir. çiçeklerden fulya en sevdiğimdir.
beyaz tişört, renkli çorap, güzel çanta görünce dayanamam.

ve çok severim. öyle çok severim ki kimse benim gibi sevmemiştir...
ve sonra o kadar giderim ki kimse benim gibi gitmemiştir...

not: bilgisayarın başına oturup, içimi dökeyim dedim, yazı nilgün bodur yazısı olup çıktı, allah kahretsin ya!!! vallahi canım sıkıldı okuyunca :(

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder